Termeni si conditii

Vă mulțumim ca ati ales E-Bike Rental. Acest document va ofera informatii privind serviciile de inchiriere oferite de E-Bike Rental cu scopul de a va ajuta sa va bucurati pe deplin pe toata perioada inchirierii echipmanetelor. Informatiile incluse aici includ conditiile E-Bike Rental si pot suferi modificări. Aceaste informatii reprezinta anexa a Contractului de Incghiriere si vor fi anexate contractului de inchiriere pe care il veti primi la preluarea echipamentelor. Prezentul document furnizează informatii importante atât despre rezervare, serviciile oferite de E-Bike Rental, cat si despre inchirerea d-voastra, inclusiv ce documente sa aveți la d-voastră atunci când veți prelua si echipmantul/echipamntele, precum si responsabilitățile d-voastră.
Este important pentru E-Bike Rental ca d-voastră să vă bucurați de experiența deosebită de închirere și să aveți toate informațiile necesare.

1. Informatii generale.
Pentru ca utilizarea echipamentelor inchiriate de catre d-voastra sa se defasoare in cele mai bune conditii va aducem la cunoștiinta urmatoarele informatii referitoare la serviciile oferite de E-Bike Rental.
Echipmanetele inchiriate sunt in conformitate cu termenii si conditiile din Contractul de inchiriere. Va rugam sa cititi cu atentie acesti temeni si conditii (prezentati in continuare ca “Conditiile de Inchirere”), pe care recunoasteti ca le-ati luat la cunostiinta si va angajati la respectarea acestora prin semnarea Contractului de Inchiriere.

a) E-Bike Rental oferă servicii de închiriere a bicicletelor electrice, a trotinetelor electrice și accesorii, si alte servicii aferente cum ar fi cele de ghidaj, informare, etc. (numite in continuare "Servicii"). Având în vedere utilizarea de către dvs. a serviciilor oferite, solicităm să acceptați toți termenii și condițiile din acest Contract de închiriere. Sunteți de acord și recunoașteți că închiriați echipamentul (echipamentele) și că proprietatea asupra echipamentului (lor) rămâne a noastră (E-Bike Rental SRL) în orice moment. Pentru plata serviciilor este necesar un card de credit valabil sau numerar. Echipamentul poate fi închiriat și utilizat de persoane fizice cu vârsta de cel puțin 18 ani. Dacă în calitate de client oferiti informatii false privind vârsta dvs., dvs. și tutorele dvs. legal acceptați întreaga răspundere pentru toate revendicările (așa cum sunt definite mai jos), legate de o asemenea declarație greșită.

b) Modificări ale Conditiilor de Inchiriere. Ne rezervăm dreptul de a modifica unilateral prezentele Conditiilor de Inchiriere, în orice moment și din când în când, la discreția noastră, fără consimțământul dvs. Ori de câte ori se face o Modificare a acestui Conditiilor de Inchiriere, vom posta o notificare a unei astfel de Modificări pe site-ul nostru.

2. Dreptul de proprietate intelectuala
Continutul site-ului www.ebikerentals.ro, inclusiv grafică, imagini, video, text, informații, scripturi, software, aplicații, drepturi de model, patente, marci inregistrate și orice alte fișiere (denumite în continuare "Conținutul site-ului"), este proprietatea excusiva a E-Bike Rental, cu toate drepturile rezervate de E-Bike Rental SRL. Niciunul dintre conținuturile site-ului nu poate fi modificat, distribuit, încadrat, copiat, reprodus, republicat, afișat, descărcat, postat sau vândut prin orice mijloace sau sub orice formă, parțial sau integral, fără consimțământul scris prealabil de către E-Bike Rental. Prin utulizarea site-ului sunteți de acord să nu încărcați sau să republicați orice conținut găsit pe acest site pe orice alt site și sunteți de acord să nu adăugați nici o informație aferentă în nicio altă bază de date; ulterior, orice altă utilizare a acestui site este interzisă. E-Bike Rental isi rezerva dreptul de a lua orice acțiune legată de încălcarea prezentului regulament. Orice utilizare a site-ului sau a conținutului său, fără consimțământul scris al e-Bike Rental, este strict interzisă.

3. Crearea unei rezervări
O rezervare vă permite să optați pentru un anumit echipament (bicicletă electrică sau trotinetă electrică), diverse accesorii si eventual alte servicii oferite de E-Bike Rental, cu preluare la o anumită locație, dată si oră si pentru perioada de inchiriere dorită.
Pentru a putea beneficia de serviciile oferite de E-Bike Rental este nevoie să semnați un contract de inchiriere si să fiți de acord cu termenii si condițiile de închiriere ale E-Bike Rental.
Rezervarea nu reprezintă un contract de inchiriere. Acesta il veți semna in momentul preluării echipamentului.

4. Rezervări de tipul „plata acum” sau cu „plata la locatie”
In cazul rezervarii online, aceasta este o rezervare de tipul ”plata acum”, astfel că veți plăti echipmentul/echipamentele pentru perioada de inchiriere si serviciile adiționale la momentul crearii rezervarii. Nu toate serviciile pot fi platite in avans.
Serviciile care nu pot fi platite in avans, indiferent daca se pot sau nu rezerva online, vor fi numite ca fiind servicii cu „plata la locatie” si se vor aplica conditiile specifice acestui tip de plata.
Atentie! Daca anulați rezervarea cu cel puțin 72 de ore inainte de data rezervării beneficiați de rambursarea totală a sumei plătite. Trebuie sa platiti o taxa de anulare, daca anularea se va face cu mai putin de 71 de ore inainte de data rezervarii reprezentand pretul intreg al rezervarii d-voastra. Pentru detalii suplimentare va rugam sa cititi sectiunea „Anulari”.
Prin acceptarea termenilor de rezervare ne acordati permisiunea de a va debita cardul de plata pentru suma “platita acum” si sa pastram valoarea taxei de anulare sau neprezentare, daca se aplica. Acest lucru se va realiza atunci cand rezervati online si veti apasa butonul “Plateste acum”.
Pentru situatiile “plata la locatie” rezervati un echipament, dar il platiti la locatia convenita pentru preluare, pentru acest serviciu va rugam sa ne CONTACTATI deoarece rezervarea se face telefonic la numarul de telefon pe care il regastiti la sectiunea “Contact “ sau in scris la adresa de email din sectiunea “Contact “.

5. Modificari ale rezervarii
Puteti sa modificati rezervarea cu minim 24 de ore inaintea zilei in care trebuie sa preluati echipamentul sunand la numarul de telefon sau prin email la datele de contact afisate pe site-ul nostru.
Toate modificarile solicitate sunt dependente de disponibiliata echipmantelor la noua data/ora solicitata si pot avea ca rezultat modificarea pretului disponibile. Daca suma rezultata in urma modificarii este mai mare decat suma platita anterior, trebuie sa platiti diferenta de pret ; iar daca suma este mai mica nu vom acorda nici o rambursare a diferentei, puteti in schimb sa achizitionati sevicii suplimentare la preluarea echipmentului care sa acopere costul diferentei rezultate. Daca initial ati efectuat o rezervare pentru un anumit model de echipament si schimbati perioada de inchirere cu una noua este posibil sa nu mai puteti primi acelasi echipament, dar vom incerca sa va oferim aletrnative asemanatoare.

6. Anulari ale rezervarii
Puteti sa solicitati anularea serviciilor oricand, inainte de ziua in care trebuie sa preluati echipamentul contactandu-ne telefonic sau prin email.
E-Bike Rental poate incheia/anula in orice momenent si în mod unilateral dreptul de a utiliza serviciile noastre, la discreția noastră și fără nicio notificare sau cauză, in special atunci cand clientul incalca termenii si conditiile de inchirere.
In functie de data anularii, vi se poate aplica o taxa de anulare sau de neprezentare.

  Rezervare de tipul “plata acum” Rezervare de tipul “plata la locatie”
Cu cel putin 3 zile (>72 ore) inainte de preluare Nu se va percepe nicio taxa de anulare. Veti primi rambursare completa. Nicio taxa nu va fi perceputa.
Cu mai putin de 3 zile (<72) inainte de preluare Se va percepe taxa reprezentand 100% din suma platita. Nu veti primi rambursarea. Nicio taxa nu va fi perceputa.
In ziua preluarii daca nu anulati rezervarea si/sau nu va prezentati Se va percepe taxa reprezentand 100% din suma platita. Nu veti primi rambursarea. Se va percepe taxa reprezentand 100% din suma platita. Nu veti primi rambursarea.

Daca va incadrati in temeni si puteti primi rambursarea va rugam sa ne contactati pentru a solicita rambursarea. Rambursarea sumei se va realiza in termen de pana la 14 zile sau pana cand emitentul cardului d-voastra poate sa proceseze rambursarea. Nu ne asumam responsabilitatea pentru durata rambursarii de catre compania care administreaza cardul d-voastra.

7. Tarife
Tarifele de inchiriere a echipamentelor sunt calculate in functie de o serie de elemente precum perioada de inchirierii, tipul echipamentului, locatie, accesorii, etc.
Atentie! Daca utilizati metoda “plata acum” taxa reprezentand garantia solicitata va va fi solicitata in momentul preluarii echipamentului, fie numerar sau prin blocarea sumei pe cardul d-voastra de credit.

8. Cerinte specifice pentru inchirerea echipamentelor
Varsta minima. Varsta minima pentru a inchiria echipamentul este de 18 ani.
Dovda identitatii. Persoana care inchiriaza echipamentul trebuie sa perzinte dovada identitatii sale reale de ex. un pasaport valabil sau un document de identitate valabil. Docuentul cu fotografie trebuie sa fie unul identificabil. Se va realiza o copie a actului prezentat sau o fotografie, care va fi distrusa atunci cand echipamentul va fi returnat in conditiile specificate in contract si in stare buna de functionare, fără deteriorări. Atunci cand faceti rezervarea va exprimati acordul ca personalul E-Bike Rental sa efectueze verificarea identitatii d-voastre, pentru mai multe detalii privind prelucrarea datelor cu caracter personal va rugam sa cititi sectiunea aferenta.

Metoda de plata. Acceptam plata in numerar sau card.
Numele inscris pe cardul de plata realizata fie prin metoda ”plata acum” sau prin metoda „plata la locatie” trebuie sa fie acelasi cu numele inscris in document de identitate prezentat la preluarea echipamentului. Daca nu aveti la d-voastra cardul de plata utilizat la efectuarea rezervarii avem dreptul de a anula rezervarea retinand suma platită integral.

Garantia. Inchirierea bicicletelor si a trotinetelor electrice este garantata cu un card de credit. Se va retine o garantie sau o pre-autorizație a cardului d-voastra in functie de anumite conditii. Pre-autorizarea cardului nu este o plata, ci o reținere a fondurilor până când bicicleta/trotineta este returnată. La finalul închirierii, pre-autorizarea cardului va fi anulată automat. In cazul garantiei, suma seste transferat, iar valoarea va fi rambursata total daca echipamentul returnat este in stare buna de folosinta si nu prezinta urme de deteriorare la inspectia personalului E-Bike Rental. Daca echipametele prezinta deteriorari, sau a fost pierdut sau furat se va percepe o parte sau suma totala a garantiei pentru acoperirea prejudiciilor.
Atentie! Daca utilizati metoda “plata acum” prin metoda de rezervare online pusa la dispozitie, taxa reprezentand garantia/pre-autorizarea solicitata va va fi solicitata in momentul preluarii echipamentului, prin blocarea sumei pe cardul d-voastra de credit sau numerar daca plata cu cardul nu este disponibilă.
Garantia/pre-autorizarea retinuta este in valoare de:
100 € per echipament (sau echivalentul in lei conform BNR la data inchirierii) in cazul trotinetelor electrice
150 € per echipament (sau echivalentul in lei conform BNR la data inchirierii) in cazul bicicletelor electrice de touring si a bicicletelor electrice MTB.

Comportamente neacceptate. Vi se va putea refuza inchirerea daca d-voastra sau altcineva din grupul d-voastra se comporta inaccepabil. De expemplu, utilizeaza echipamentul in alte scopuri decat cele de agrement; se află sub influenta alcoolului sau a drogurilor; nu respecta reguluile de circulatie; sau orice alt comportament considerat inacceptabil de personalul E-Bike Rental la discretia acestuia.

9. Disponibilitate
Daca doriti sa rezervati un echipament si acesta va apare ca fiind indisponibil la data la care doriti sa faceti rezervarea va rugam sa ne contactati telefonic sau prin email pentru a veni cu o solutie pentru d-voastra.
Daca ati rezervat un echipament iar acesta este indisponibil la momentul rezervarii din diverse motive, de ex. defectiuni tehnice neprevazute va vom contacta in prealabil si vom incerca sa va oferim un echipament similar.
Acest lucru se poate intampla extrem de rar, dar daca nu exista disponibil la momentul rezervarii nicicun alt echipament, desigur ca va vom rambursa intrega suma platita anterior de d-voastra.
Se poate intampla foarte rar ca centrul de inchiriere sa nu mai dispuna de echipamntul solicitat pentru inchiriere, in aceasta situatie va vom rambursa intrega suma sau putem sa va oferim alternativa de a obtine acest echipament de la o alta firma de inchirieri.

10. Servicii oferite. Perioada de Inchiriere. Deteriorare, furt, prierdere.
In calitate de furnizori de servicii de inchiriere punem la dispozitia dumneavoastra (client) echipamentele oferite de noi, iar d-voastra in calitate de client sunteti de acord sa inchiriati de bicicleta electrica, trotineta electrica si / sau accesorii (casti, GPS, etc) numit în continuare drept “Echipament Inchiriat” prin intermediul serviciului care face obiectul termenilor și condițiitiilor și în conformitate cu tarifele furnizate înainte de închiriere si care sunt disponibile pe site-ul nostru, sau la sediul centrului de inchiriere.

a) Perioada de inchiriere. Sunteti de acord sa inchirati echipamentele si sa achitati intreaga suma aferenta serviciilor pe intreaga perioada inscrisa in Contractul de Inchiriere. Înțelegeți și sunteți de acord că scopul serviciului este de a oferi acces pe termen scurt (4 ore, sau intre 1 si 7 zile) la echipamentele pe care le închiriem. In cazul in care considerati ca o sa intarzati va rugaam sa ne anuntati. Daca echipamentul nu este returnat la data si ora convenita si nu am fost anuntati, inseamna ca ati incalcat Contractul de inchirere. Permitem o perioadă de grație de întârziere de 30 de minute de la ora stabilită. Întârzierile dincolo de perioada de grație vor fi taxate la 10 EUR pe oră sau pe fracțiune de oră. Orice echipament închiriat nereturnat în termen de 5 ore de la ora la care trebuia să fie returnat si pentru care nu ati anuntat intarzierea in prealabil, va fi considerat furat sau pierdut, iar autoritățile competente vor fi anunțate. Vom lua masuri pentru a gasi si recupera orice echipament pentru care nu s-a anuntat intarzierea, inclusiv raportarea acestui fapt la politie. De asemnea, va trebui sa platiti toate costurile aferente nereturnarii, semnand Contractul de Inchirere ne acordati permisiunea de a face acest lucru.

b) Deteriorare. Furt. Pierdere. Vă asumați întreaga responsabilitate pentru îngrijirea echipamentului în timpul perioadei de inchiriere.
In caz de defectiune tehnica. In cazul defectiunilor tehnice care necesita interventie imediata sau rapida, inainte de a efectua orice reparatie va rugam sa ne contactati. Pentru repararea anvelopelor veti primi la inchirere un chit de raparatie rapida si pompa pentru umflarea anvelopelor.
In caz de detriorate a echipamentelor veți returna imediat orice echipament deteriorat sau vom veni noi sa il preluam dacă nu este posibil să il returnați. Dacă echipamentul este deteriorat, vi se va percepe costul pentru repararea pagubelor la discreția noastră, atunci când daunele sunt raportate de d-voastră sau descoperite de noi. Sumele datorate pentru un echipament închiriat deteriorat vor fi debitate în numerar sau de pe cardul de credit/debit asociat contului dvs., până la maximum 4000 € per echipament sau echivalentul în moneda locală.
In caz de furt/pierdere. Dacă echipamnetul este furat sau pierdut în perioada de închiriere, ne veti contacta si apoi veti raporta furtul sau echipmentul pierdut la cea mai apropiată poliție sau autoritatilor competente. Ne veți recompensa dacă echipamentul este furat sau pierdut în perioada de închiriere. Sumele datorate pentru un echipament închiriat deteriorat, furat sau pierdute vor fi debitate în numerar sau de pe cardul de credit/debit asociat contului dvs., până la maximum 4000 € per echipament sau echivalentul în moneda locală

IMPORTANT! Daca orice echipament inchiriat este furat, pierdut sau deteriorat sunteti obligati sa platiti integral ffata de E-Bike Rental sumele datorate pentru furtul, pierderea sau deteriorarea echipamentului/echipamentelor conform pretului de piata a respectivelor echipamente sau servicii de service, indiferent daca asigurarea d-voastra de calatorie sau alt tip de asigurare acopera sau nu aceste costuri.

c) Prin semnarea Contractului de Inchirere ne autorizați să debitam cardul dvs. de credit sau de debit pentru toate comisioanele și sumele datorate în legătură cu orice echipament deteriorat, furat sau pierdut și putem, la discreția noastră, dețineți cardul dvs. de credit sau de debit pentru a acoperi aceste sume. Dacă contestați orice taxă din contul dvs., atunci trebuie să ne contactați în termen de zece (10) zile de la primirea declarației dvs. care conține taxa în litigiu.

11. Preluarea echipamentelor. Documente necesare la preluare.
a) Inainte de semnarea Contractului de inchirere. La punctul de inchirere, aveti obligatia de a citi Contractul de inchiriere, Conditiile de inchiriere si sa platiti costurile aplicabile.
Totodata informati-va cu privire la: modalitatile de taxare pentru nerestituirea la timp a echipamentelor si valoarea de taxare a daunelor, fie feteriorari ale echipamentelor, piredere, furt, etc.
Valoarea acestor taxe este stabilita in functie de costurile pieselor, manoperei si pretul de piata a echipamentelor.

a) Documentele necesare la preularea echipamentelor
Urmatoarele documente trebuie prezentate in original atunci cand preluati echipamentul
Act de identitate sau pasaport valabil
Card de credit valabil si acceptat de E-Bike Rental

b) Starea echipamentelor. Clientul are obilgatia de a verifica starea echipamnetlor, in situatia in care constatati defectiuni va rugam sa le mentionati personalului E-Bike Rental inainte de a semna contractul de inchirere si a incepe perioada propriuzisa de inchiriere.

12. Avertizare. Asigurare. Asumarea raspunderii, a riscului si acordul de despagubire
În ceea ce privește închirierea și utilizarea de către dumneavoastră a oricăror servicii oferite de E-Bike Rental, declarați în mod liber și voluntar că sunteți responsabil fata de dvs. înșivă și în numele soțului / soției, copiilor, părinților, tutorilor, moștenitorilor, de rude și de orice reprezentanți legali sau personali, executori, administratori, succesori și persoane împuternicite, sau oricine altcineva care ar putea să revendice sau să dea ne în judecată în numele dvs., după cum urmează:

a) Recunoasteti și vă asumați toate riscurile de participare la această închiriere.
Cunoașteți faptul că utilizarea unei biciclete electrice/trotinete electrice este în mod inerent periculoasă și implică potențialul de vătămări corporale ușare sau grave, de invaliditate permanentă, de paralizie, de deces și/sau alte daune materiale și pierderi.
Recunoașteți și sunteți de acord prin semnarea Contractului de Inchiriere, că este responsabilitatea dvs. să determinați dacă sunteți suficient de pregatit si suficient de sănătos pentru a închiria si folosi în siguranță echipamentele pe care le-ați închiriat, pe care le alegeți în mod voluntar.
Prin semnarea Contractului de Inchiriere va asumați răspunderea si confirmați că nu aveți nici o problemă de natură fizică sau medicală care v-ar pune în pericol pe dumeavoastră sau pe ceilalți sau ar putea interfera cu capacitatea dumneavoastră de a utiliza în condiții de siguranță echipamentele inchiriate. De asemenea, certificați că nu ați fost sfătuit de orice profesionist în domeniul sănătății să participați la activități de ciclism sau a oricărei alte activități legate de servicii oferite de E-Bike Rental.
Înțelegeți și recunoașteți că este posibil să existe trafic rutier și vehicule. Vă asumați toate celelalte riscuri asociate cu închirierea echipamentului, inclusiv fără limitare: căderi; pericolele de coliziune cu vehicule, pietoni și obiecte fixe; pericolele generate de tipul de suprafață, eșecul de proiectare a echipamentului și echipamentele de siguranță necorespunzătoare; pericolele generate de vehicule, pietoni și alți bicicliști; și condițiile meteorologice. Recunoașteți, de asemenea, că aceste riscuri includ si riscuri care ar putea fi rezultatul greșelilor și/sau al proiectării echipamentelor furnizate, sau de acte de neglijență, omisiuni și / sau neatenție ale E-Bike Rental SRL (proprietar, echipa, etc). Înțelegeți că apleați si utilizați serviciile oferite de E-Bike Rental pe propriul risc, că sunteți responsabil pentru riscurile toate asumate și că închirierea dvs. este pe deplin voluntară.

b) Ați fost sfătuit să purtați cască de protecție în timpul utilizării echipamnetelor (bicicleta, trotinetă). Înțelegeți și recunoașteți riscul crescut de vătămare corporală, de invaliditate permanentă, de paralizie și de deces din cauza lipsei utilizării căștii de protecție. Vă asumați responsabilitatea pentru orice vătămare, pierdere sau deteriorare asociată alegerii dvs. de a nu purta o cască de protecție; în plus, deoarece căștile nu protejează împotriva tuturor rănilor la cap și nu protejează împotriva altor vătămări, vă asumați responsabilitatea pentru orice vătămare, pierdere sau daune asociate cu închirierea, chiar dacă alegeți să purtați o căști de protecție.
De asemenea, sunteți de acord să respectați "regulile drumului": urmați și respectați toate legile și reglementările, respectați semnalele de trafic și opriți semnele, călătoriți cu traficul, clarificați intențiile dvs. pentru autovehicule și alți utilizatori ai drumului, călătoriți în linie dreaptă și faceți nu răsfrângeți, rămâneți așezat în timpul călătoriei (dacă este cazul), rotiți semnalul și verificați înainte de a schimba sau a schimba culoarul.

c) Înțelegeți și recunoașteți pericolele asociate cu consumul de alcool și / sau droguri în timp ce utilizați cu un echipament închiriat sau după ce ați consumat alcool și / sau droguri și recunoașteți că orice astfel de consum de alcool și / sau droguri vă pot afecta judecata și abilitățile motorii. Sunteți de acord să nu utilizați echipamentul închiriat în timp ce vă aflați sub influența alcoolului și / sau drogurilor și să vă asumați responsabilitatea pentru orice vătămare, pierdere sau deteriorare asociată cu consumul de alcool și / sau droguri.

d) Înțelegeți că, deși anumite trasee/rute au fost sugerate sau recomandate de către E-Bike Rental, există pericole care pot apărea de-a lungul sau în apropierea acestor rute de care nu ați fost avertizați și sunteți de acord că E-Bike Rental si angajații săi nu își asumă nici un fel de răspundere pentru orice avertisment sau de alte activități de protecție împotriva oricăror pericole pe care le puteți întâlni pe aceste rute sau în altă parte. Rutele respective nu sunt proprietate E-Bike Rental, astfel că E-Bike Rental nu se ocupă de amenajarea sau intreținerea lor. Sunteți responsabili si alegeti voluntar sa urmați sau nu rutele respecive si va asumați astfel orice incident sau accident in care sunteti implicati.

e) Renunțati voluntar la dreptul de a acuza si E-Bike Rental SRL, reprezentantii sai, filialele (inclusiv, fără a se limita la sucursalele și firmele afiliate acesteia), promotori, personal, agenții de publicitate, proprietari, administratori, contractori, orice alți furnizori, producatori ai echipamnetelor și orice alte persoane sau entități implicate în activitatea de închiriere (individual și colectiv numite "Părți exonerate") de la orice revendicări, datorii de orice natură, cereri, daune inclusiv, dar fără limitare (indiferent dacă sunt cunoscute, necunoscute, afirmate, nesatisfăcute, fixe, condiționate sau contingente), de orice tip sau natură (inclusiv, dar fără a se limita la acestea, pe baza contractului, din prejudiciu, statutar sau alte motive) pe care le aveți sau le-ati putea avea în viitor, inclusiv cheltuielile de judecată, onorariile avocaților și alte cheltuieli (individual și colectiv numite "Reclamații”) care pot apărea sau pot rezulta din participarea dvs. la activitatea de închiriere, inclusiv moartea, vătămarea corporală, invaliditatea temporară sau permanentă, daunele materiale și daunele de orice fel, furtul de proprietate și revendicările legate de acordarea primului ajutor, îngrijire medicală, tratament medical, sau deciziile medicale, precum și orice cereri de cheltuieli medicale sau de spital, chiar dacă aceste mențiuni sunt cauzate de actele neglijență, omisiuni sau neatenția părțile exonerate şi chiar dacă părțile exonerate au fost informate de posibilitatea acestor reclamații. Orice astfel de exonerare este destinată să fie o exonerare completă și generală a tuturor revendicărilor.

f) Sunteti de asemnea de acord si conveniți să nu dați în judecata niciuna dintre Partile exonerate pentru oricare din Reclamațiile de mai sus si la care ați renuntat prin semnarea Contractului de Inchiriere.

g) Sunteti de acord să despăgubiți, protejați si sa nu acuzați Părțiile Exonerate de orice dauna sau pentru toate cheltuielile suportate, Reclamatiile facute de dumneavoastra sau de terti, pentru datoriile rezultate impotriva Partilor Exonerate, incluzand dar fara a se limita la cheltuielile de judecata, onorariile avocaților, și cheltuielile de judecată care rezultă din sau din care rezultă direct sau indirect, total sau parțial, încălcarea sau nerespectarea oricărei părți a acestei renunțări, încălcarea sau nerespectarea regulilor de închiriere și / sau acțiunile sau lipsa acțiunilor dvs. care provoacă vătămări sau daune oricărei alte persoane sau bunuri.

h) Înțelegeți că la închirierea de echipamnte nu se oferă asigurare pentru daune sau rănirile produse în timpul perioadei de închiriere. Sunteți de acord să fiți responsabil și să vă asumați răspunderea pentru toate acestea și pentru toate costurile suportate ca urmare a participării la activitatea de închiriere, inclusiv, fără limitare, serviciile de transport în ambulanță, șederea în spital, tratamentul medical. Sunteți de acord să despăgubiți și să nu acuzați Părțile Exonerate de orice răspundere pentru aceste costuri.

i) Înțelegeți că ne rezervăm dreptul, în mod exclusiv, să refuzăm participarea dvs. la activitățile de închiriere.
Pentru evitarea oricăror îndoieli, prin semnarea Contractului de Inchirere sunteți intru totul de acord cu faptul că noi (E-bike Rental SRL si angajatii sai) și toate celelalte părți exonerate nu suntem responsabi sau răspunzători pentru orice reclamație care rezultă din sau se raportează la (a) orice risc, pericol sau hazard descris în acest contract, ( b) utilizarea sau incapacitatea de utilizare a serviciilor E-Bike Rental sau informații relaționate, (c) nerespectarea acestui contractului de inchiriere sau violarea oricărei legi, (d) orice conduită neporivită, utilizare neindicată sau pentru oricare alte acțiuni sau inacțiunii ale dumneavoastră, sau (e) neutilizarea căștii ne protecție. De asemnea vă asumați intreaga responsabilitate pentru orice incident si renunțați la orice pretenții sau reclamații în ceea ce privește oricare dintre aceste elemente, inclusiv cele menționate în contractul de inchirere, chiar dacă ne-ati informat de posibilitatea unor astfel de pretenții. Mai mult, în limita maximă permisă de lege, în nici un caz noi sau orice altă parte exonerată de responsabilitate pentru orice consecință indirectă, accidentală, specială sau punitivă, inclusiv, fără a se limita la daune pentru pierderea profitului, reputației, date sau alte pierderi intangibile, care rezultă din închirierea sau inabiliateta de utilizare a serviciilor oferite.

13. Utilizarea, blocarea si returnarea echipamentelor inchirate. Siguranta. Restrictii.
a) Utilizarea echipamentelor inchiriate. Sunteți de acord să tratați si sa folositi cu cu atenție echipamentul (le). Sunteți responsabil pentru pierderea sau deteriorarea echipamentului(lor) închiriat(e) de dvs. din cauza furtului, dispariției pentru motive cunoscute sau necunoscute sau orice altă cauză, alta decât uzura obișnuită. Înainte de a utiliza un echipament închiriat, vă veți examina echipamentul închiriat pentru defecțiuni și ne veti raporta orice defecțiune înainte de începerea închirierii dvs., inclusiv, dar fără a se limita la: i) corectitudinea roților; (ii) funcționarea corectă a tuturor frânelor și a luminilor; (iii) starea cadrului; (iv) bateria suficientă de incarcată; și (v) orice semne de deteriorare, uzură neobișnuită sau excesivă sau alte probleme mecanice deschise și evidente sau nevoi de întreținere. Dacă descoperiți un defect înainte, în timpul sau după închirierea dvs., sunteți de acord să ne raportați acest lucru înainte de sfârșitul perioadei de închiriere. Ar trebui să luați măsuri de precauție suplimentare în timp ce conduceți echipamentele echipate cu electricitate sau electrice asistate, deoarece accelerarea și frânarea echipamentelor electrice, printre altele, diferă de sistemele echipamentelor neelectrice.

b) Blocarea echipamentelor închiriate. Atunci cand inchiriati impreuna cu bicicleta electrica sau trotineta electrica primiți si un sistem de blocare antifurt, sunteți responsabil de legarea si asigurarea echipamentelor închiriate într-un suport pentru biciclete sau într-o altă locație adecvată și legală, utilizând dispozitivul de blocare primit pentru a proteja echipamentele împotriva furtului, cu excepția cazului în care există altă metodă de blocare este permisă în mod explicit de regulile de sistem aplicabile pe piața dvs. Sunteți de acord să vă asigurați că, în cazul în care un echipament închiriat nu este utilizat, dispozitivul antifurt este în permanență atașat si blochează echipamentul(le) închiriat (e). Nu veți lăsa niciun echipamentul(le) închiriat(e) nesupravegheat(e) în orice moment, din orice motiv, cu excepția cazului în care este asigurat așa cum este specificat mai sus. Nu trebuie să utilizați alte mecanisme de blocare decât cele oferite de E-BIKE RENTAL.

c) Returnarea echipamentelor închiriate. La sfârșitul perioadei de închiriere, sunteți de acord să returnați echipamentul închiriat la sediul centrului de închiriere (Str. Cetății, Nr.44, Sibiu, România) sau la o altă locație oferită de dumneavoastră atunci când ați închiriat echipamentul și care este menționată in procesul verbal de predare-primire. Echipamentul care dispune de serviciul de preuluare se va returna menbrilor echipei E-Bike Rental la locul si ora stabilită in prealabil. Nu se va lasa echipamnetul(le) nesupraveghat(e) in locatii nespecificate in acest contract sau altor persoane neautorizate.

d) RESTRICȚII privind utilizarea echipamentelor inchiriate. Nu veți face niciunul dintre următoarele acte sau acte similare care ar putea duce la un risc ridicat, un incident sau o vătămare pentru dvs., pentru Echipamentele închiriate sau pentru alții ("RESTRICȚII"):
Să utilizați orice echipament închiriat dacă nu aveti varsta de 18 ani;
Să folosiți orice echipament închiriat dacă depășiți limita maximă de greutate a echipamentului închiriat;
Să utilizați orice echipament închiriat dacă aveți orice fel de boală de natură fizică sau mentală prezentă care vă interzică să utilizați echipamentul închiriat în condiții de siguranță;
Să utilizați echipamentul închiriat dacă aveți o afecțiune fizică care vă pune în pericol atunci când realizati o activitate fizică intensă;
Să utilizati echipamentul închiriat în timp ce transportați orice alt/alte element(e)/obiect(e) care vă împiedică să utilizați în siguranță echipamentul închiriat sau să plasați un element/obiecte pe ghidon;
Să utilizați echipamentul închiriat în timp ce vă aflați sub influența alcoolului, a drogurilor sau a oricărei alte substanțe care influențează abilitatea Dvs. de a utiliza în siguranță echipamentul închiriat;
Să utilizați telefonul mobil sau dispozitive electronice/mobile care vă distrage atenția de la utilizarea în siguranță a echipamentelor închiriate, inclusiv, dar fără a se limita la apeluri telefonice, mesaje text sau muzică;
Să permiteți oricărei alte persoane să utilizeze echipamentul închiriat sau să permiteți mai multor persoane să utilizeze echipamentele închiriate;
Să plasați obiecte care cântăresc în total mai mult de 10 kg în coșul echipamentelor
Să încălcați legi sau reglementări aplicabile;
Să folositi echipamntul inchiriat in afara scopului pentru care a fost inchiriat si anume agrement, de exemplu este interzis sa folositi echipamentul la curse, concursuri, etc.
Să operați sau utilizați un echipament închiriat în condiții meteorologice nefavorabile si care ar împiedica utilizarea în siguranță a echipamentelor închiriate, sau care pot impiedica condițiile normale de circulație inclusiv, dar fără a se limita la: ploaie, grindină, furtună, ceață, furtuni cu fulgere, etc.
Să operați sau utilizați echipamentele inchiriate prin râuri, lacuri, sau alte zone cu apă.
Să spălați echipamentele cu apa, in special in zona componentelor electrice (motor, baterie, display, etc.)
Să tractați, trageți, transportați sau împingeți orice persoană sau obiect cu echipamnetul închiriat;
Să scoateți, demontați, scrieți, desenați, inscripționați, defecționați, folosiți incorect sau modificați orice echipament, accesorii, componente sau componente ale oricărui echipament închiriat;
Sa scoateti in afara Romaniei echipamntele;
Sa efectuati reparatii ale echipamentelor fara acordul nostru in prealabul;
Să folosiți echipamentele închiriate fără a citi și accepta contract de inchiriere.
Aceste exemple nu sunt exhaustive; orice conduita ilega sau periculoasa in timpul utilizarii echipamnetelor inchiriate va fi considerata o incalcare a cotractului si vor fi aplicate sanctiuni.

e) SIGURANȚĂ. Utilizarea echipmentelor în condiții de siguranță. Sunteți de acord ca întotdeauna:
a. Să utilizați echipamentele inchiriate cu prudență și țineți cont de regulamentele și regulile locale atunci când când le utilizati și le parcați.
b. Să respectați toate legile de trafic aplicabile în toate privințele.
c. Să oferiți prioitate pietonilor.
d. Să vă deplasați-vă în aceeași direcție cu traficul.
e. Să purtați o cască de protecție în timpul utilizării echipamentelor.
f. Să fiți atenți la ceilalți atunci când parcați bicicleta; utilizați suporturi speciale prntru bicicletă/trotinetă fără a bloca traficul.
g. Să va asigurați că echipamentul închiriat nu blochează o pasarelă, o cale, o stație de autobuz, un trotuar sau un scaun cu rotile pe rampă.
h. Să evitați orice lucru care ar putea împiedica capacitatea d-voastră de a utiliza echipamentele în condiții de siguranță, inclusiv transportul de articole grele, utilizarea în condiții meteorologice nefavorabile sau utilizarea unui echipament închiriat sub influența drogurilor sau alcoolului.
i. Pe parcursul inchirerii si in functie de numarul de kilometrii parcursi, va angajati sa efectuati verificarea starii echipamentului si incarcarea bateriei, astfel incat sa va puteti intoarce in siguranta la locul de predare a echipamentelor.

14. Prelucrarea datelor cu carcter personal.
Prin realizarea rezervarii sunteti de acord si acceptati in mod explicit prelucrarea datelor cu caracter personal, in conditiile impuse de lege. Mai multe detalii privind prelucrarea datelor cu caracter personal gasiti in documentul numit Privacy Policy de pe site.
Vom folosi datele cu caracter personal in urmatoarele scopuri:
- rezervarea serviciilor de inchiriere pentru d-voastra
- efectuarea verificarii privind identitatea si contul bancar
- pentru a mentine si a imbunatati administarea si gestionarea serviciilor noastre
- marketing
- apararea intereselor legitime

15. Responsabilitate
E-Bike Rental, site-ul sau si S.C. E-Bike Rental S.R.L. nu vor fi facute responsabile si nici nu garanteaza expres sau implicit, in nici un fel, pentru functionarea site-ului, informatiile sau continutul site-ului, materialele sau produsele de pe site. Ne declinam raspunderea pentru orice situatie care poate aparea din cauza unor erori de software sau defectiuni tehnice aparute la server.
Pentru evitarea oricăror îndoieli, prin semnarea contractului de inchirere sunteți intru totul de acord cu faptul că noi și toate celelalte părți exonerate (E-bike Rental, reprezentantii sai, personalul, etc.) nu suntem responsabi sau răspunzători pentru orice reclamație care rezultă din sau se raportează la (a) orice risc, pericol sau hazard legat de serviciile achizitionate, ( b) utilizarea sau incapacitatea de utilizare a serviciilor E-Bike Rental sau informații relaționate, (c) nerespectarea acestui contract sau violarea oricărei legi, (d) orice conduită neporivită, utilizare neindicată sau pentru oricare alte acțiuni sau inacțiunii ale dumneavoastră, sau (e) neutilizarea căștii ne protecție. prin prezenta vă asumați intreaga responsabilitate pentru orice incident si renunțați la orice pretenții sau reclamații în ceea ce privește oricare dintre aceste elemente, inclusiv cele menționate în contract, chiar dacă am fost informați de posibilitatea unor astfel de pretenții. mai mult, în limita maximă permisă de lege, în nici un caz noi sau orice altă parte exonerată de responsabilitate pentru orice consecinșă indirectă, accidentală, specială sau punitivă, inclusiv, fără a se limita la daune pentru pierderea profitului, reputației, date sau alte pierderi intangibile, care rezultă din închirierea sau inabiliateta de utilizare a serviciilor oferite. în plus, dacă, noi sau orice parte exonerată, se dovedește a a fi responsabilă pentru orice pretenții de orice tip, o astfel răspunderea este limitată la maxim totalul tarifelor plătite de tine pentru serviciile oferite de noi, sau (b) cincizeci de euro (€ 50).

16. Solutionarea litigiilor
Prin utilizarea site-ului si/sau semnarea Contractului de Inchiriere, sunteți de acord că să rezolvați orice reclamație pe care ați putea-o avea împotriva E-BIKE RENTAL SRL, reprezentanților, filialelor și afiliaților (inclusiv, fără limitare), conform prezentului acord solutionare a eventualelor litigii.
Dumneavoastră și E-Bike Rental sunteți de acord că orice litigiu, revendicare sau controversă care decurg din sau este referitoare la (a) prezentele Conditiile de inchiriere, Contractul de inchirere sau existența, încălcarea, încetarea, executarea, interpretarea sau validitatea acestora sau (b) accesul sau utilizarea serviciilor în orice moment, fie înainte, fie după data la care ați fost de acord cu termenele si condițiile E-Bike Rental; să fie soluționate mai întâi pe cale amiabilă între dvs. și E-BIKE RENTAL, iar dacă acest lucru nu este posibil, litigiul va fi soluționat la instanțele competente din orașul SIBIU, ROMÂNIA.

17. Transmiterea reclamatiilor
Pentru reclamatii va rugam sa ne contactati la numarul de telefon sau pe email la adresa mentionata in sectiunea contact.

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Sibiu
Adresa: Sibiu, Dorului 21, 550352
Tel. 0269234458
Email: reclamatii.sibiu@opc.ro